23-03-2012 12:54

Lekker En Gezond..

Ik hou erg van smoothies, bij de la Place hebben ze er erg lekkere. Maar het is ook leuk om ze zelf te maken, daarom heb ik twee recepten uitgekozen om te delen. Nu met dit weertje is het heerlijk om te drinken!

1: Aardbei - Sinaasappel

Nodig: Aardbeien, Sinaasappelsap, Joghurt en Siroop.

Zo bereid je het: Snij bij een stuk of 10 aardbeien het groene blaadje eraf. Gooi ze daarna in de blender. Daarna kun je er voor kiezen om zelf sinaasappelen te persen of sinaasappelsap uit een pak te gebruiken, giet ongeveer 400 ml bij de aardbeien en voeg daarna ong 200 ml yoghurt toe. Als je wilt kan je daarna nog een scheutje aardbeien siroop toevoegen voor een zoetere smaak. Mix alles door elkaar met de blender, giet het in een glas en klaar ben je!

Hoeveelheid: voor 4 glazen.

 

2: Sinaasappelpunch

Nodig: 1 Zakje Rooibosthee, 2 Sinaasappelen, 2 tl acerolasap/citroensap, 1 tl honing, 4 kaneelstokjes.

Zo bereid je het: Kook ong. 150 ml water en schenk dit op de thee. Laat de thee 5 minuten intrekken. Snij de sinaasappelen doormidden en pers 3 helften uit. Pel de 4e helft, en haal de partjes eruit. Giet hierna de thee af en meng deze met de sinaasappelsap en de acerola/citroen sap. Je kunt er ook nog eentl honing bij doen voor wat meer zoetigheid! Schenk de punch in een glas en leg de kaneelstokjes en de partjes sinaasappel er op. Een rietje erin en je bent klaar!

Hoeveelheid: voor 1 glas

—————

Terug